nedeľa 18. októbra 2020

 Predošlý minister  MŽP  mal snahu niečo v oblasti čistenia odpadových vôd zmeniť, nedotiahol to do konca, súčasný zdedil predošlý aparát a ten sa ťažko preorientuje zo dňa na deň, ešte včera dával pokyny ako to brzdiť a dnes zmenia smer a budú to doporučovať?

 Pokus o zmenu smerovania na MŽP je, počkáme na výsledok.

Ale je tu aj prvý úspech .

Súkromný investor, Detská misia v tábore Prameň postavila vegetačnú ČOV s progresívnymi prvkami, prakticky najmodernejšiu vo V4. V čistení odpadovej vody sme skoro na konci EÚ, ale tu sme aspoň vo V4 prví.  Na vedomie ju zobrali aj pracovníci ministerstva a Výzkumného ústavu VH, prišli na kolaudáciu. A dúfam, že ich to nakriatlo uvažovať o zapojení do systému čistenia vôd u nás.

Aktivisti Klimatického klubu SK pán Martin Kováč v spolupráci so staviteľom a prevádzkovateľom Ing. Igorom Pankúchom urobili informačné video, 

                https://www.youtube.com/watch?v=34PQROJgZYQ&authuser=0, , 

je to príspevok v propagácii za ktorý im ďakujem.

 A chystajú sa aj ďaľšie zmeny, medzi podnetmi pri spracúvaní vyhlášky o prevádzke MBČOV (mechanicko - biologických ČOV) je aj generálny pardon pre načierno postavené ČOV. Výrobcovia sa aspoň teraz zbadali a chcú svojich zákazníkov podporiť, ale je aj spoločenská požiadavka, aby tí, čo zlepšovali prostredie napriek nedostatkom legislatívy neboli trestaní.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára